A wonderful retreat in France…

June 20, 2021

Sandra en Santi van Simply Canvas Farm zijn twee heel bijzondere mensen. Met een prachtig verhaal.

Santi werd geboren in Laos, ontvluchtte het land met zijn familie en groeide op in Frankrijk. Hoewel Santi een nobele achtergrond heeft, werd hij uiteindelijk een boeddhistische monnik in Sri Lanka, reisde de wereld rond en kwam weer terug in Frankrijk.

Bloesemen en natuur zijn altijd centraal geweest in de familie van Sandra. Ze komt uit een nest van kwekers die teruggaat tot voor 1650. Met het volgen van een kronkelende weg langs zelfreflectie en economische carrière kwam ze tot rust op een mooi stukje Frankrijk.

Ze ontmoeten elkaar in een Boeddhistisch klooster waar ze jarenlang als vrienden leefden. Totdat Sandra haar eigen weg ging. En Santi na een tijdje dacht: ‘waar is ze nou’? En zo werden ze toch nog geliefden.

In 2016 kwam ik voor het eerst bij hen. Op hun prachtige plek in Frankrijk, waar ze wonen en werken. En waar ze leven volgens de wetten van de natuur. In de lente en zomer kun je er heerlijk luxe en mindful kamperen. En dat was precies wat ik kwam doen in die lente van 2016. Hun camping (glamping) waar de natuur voorrang krijgt, de gasten met elkaar aan lange tafels ontbijten en dineren, het natuurzwembad en de bijzondere energie die Sandra & Santi daar bewaken, trok mij meteen.

We vierden er met de hele familie de meivakantie. Het regende de hele week. Pijpenstelen. Ik droeg alleen mijn kaplaarzen en regenjas, mijn slippers bleven in de koffer.  Maar het was een topvakantie. We speelden spelletjes, zongen en speelden gitaar, genoten van de heerlijke maaltijden van Sandra en de mooie gesprekken met Santi over de tuin.

Ze tuinieren biologisch en volgens de permacultuur principes en het land is weer levendig en gezond geworden. Sinds een aantal jaar maken ze bloesemremedies. De magische werking van de plantenwereld is namelijk dat zij een disbalans uitstekend weten te harmoniseren. Dat kunnen ze niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen. Wat nog mooier is, is dat we die boodschappen kunnen vangen. Niet met een vlindernet, maar wel in water. Er ontstaat dan een zogeheten bloesemremedie waarvan we druppels kunnen innemen zodat de planten en bloemen hun harmoniserende eigenschappen kunnen delen met ons. 

Afgelopen jaar was ik weer bij hun met mijn gezin. Op een avond regende het en zong ik op de yogazolder een mantra. Alle gasten zongen mee. Het was een magisch moment. En zo kwam van het één het ander en besloten Sandra, Santi en ik om samen een prachtig retreat samen te stellen.

Een rustige, verstillende week waarin je gedragen wordt door de bloesem remedies van Sandra en de mantra’s je hart openen. We beginnen de dag met samen zingen en we eindigen de dag met samen zingen. Sandra stemt met jou af welke remedies jou het beste ondersteunen. Er is ruimte voor één op één ontmoetingen et zowel Sandra als mijzelf. Tussendoor is er veel rust en tijd voor jezelf Om stil te zijn, te wandelen of te mediteren. Van de omgeving te genieten. Zodat je de effecten van het mantra zingen kunt verwelkomen en integreren.

Spreekt dit je aan, lees via deze link meer over deze fijne week: mantrazingen en bloesemremedies info.

Wil je meer weten? Stuur mij een mail op hedi@hedicarlee.com

Liefs!

Hédi