Gayatri Mantra

March 29, 2021

Hi everyone, for now my journal will be in Dutch. In case you don’t speak this funny language with lots of GGGGUUUURRRRGGGSSSS, please stay tuned, you’ll find all the necessary information about new music, livestreams and hopefully live gigs in the near bright future on my website,  Instagram & Facebook.

Dus! Hallo lieve mensen! : )

Wat een rare tijd he? Laten we het er maar niet te lang over hebben. Het enige wat ik er graag over kwijt wil is dat ik het ZO jammer vind dat ik niet live kan spelen. Ik kan niet wachten om jullie onder te dompelen in de mooie mantra’s die mij toe komen vliegen. Hoe meer mensen hoe beter, hoe meer zielen bij elkaar, hoe dieper de energie van de mantra’s door werkt, en hoe dieper de stilte die op de klanken volgt. Nou ja, goed. het kan niet, dus doorrrrrr.

Ik ben blij. Ik ben blij met de reacties op de Gayatri Mantra en ik hoop dat deze mantra nog veel meer harten mag raken. De Gayatri is zo’n krachtige mantra. Op Yoga TV schreef ik er een column over.

“De eerste mantra die ik opnam is de Gayatri Mantra. I love the Gayatri. Want de Gayatri Mantra laat je toe. Ze zet heel vriendelijk en gastvrij de deur voor je open naar een wonderlijk veld waarin je contact maakt met een eeuwenoude, hartverwarmende collectieve energie. Of je nu veel weet over mantras of weinig, de Gayatri brengt je via je stem in contact met een andere wereld om je daarna in diepe stilte achter te laten.

De Gayatri wordt ook wel de moeder van de mantra’s genoemd omdat ze één van de oudste mantras is. Ze is de meest bezongen mantra. En wanneer je je hart op haar ziel afstemt, maak je gemakkelijk contact met die gebundelde energie die de talloze mensen die door de eeuwen heen de Gayatri met bezieling zongen en zingen om haar heen sponnen. Er wordt gezegd dat wanneer je de Gayatri Mantra zingt, er altijd ergens op de wereld iemand met je meezingt.

Wanneer je de Gayatri zingt ben je dienstbaar aan de wereld en aan jezelf. De aarde heelt, en donker wordt omgezet in licht. Je slaat een nieuwe weg in naar inzicht, genade en onbaatzuchtigheid. De Gayatri doet een beroep op onze hoogste wijsheid en schijnt een lichtje op onze ware aard.”

Heb jij al geluisterd? Geef jezelf een kadootje en dompel je een tijdje eens dagelijks onder in de energie van deze mantra. Of het nu deze is of een andere favoriete versie van de Gayatri. Vergeet vooral niet om mij te laten weten wat het je gebracht heeft. Fijne dag en…Namasté