Live stream maar ook: we mogen weer écht Live!

June 6, 2021

Hallo!

Het zonnetje schijnt weer heerlijk, het kind is bij oma, de hond heeft gegeten en gedronken, en ligt snurkend en al onder mijn buro, dus deze mantratroela heeft even tijd voor een episteltje!

Ik ben blij. Deze periode komt nooit meer terug. Daarom geniet ik er met volle teugen van. Je zet altijd maar één keer voor het eerst in iets in de wereld. Ik hoop dat er nog vele mantra’s, liedjes en albums zullen volgen, maar de eerste keer jezelf, en dat wat je maakt, in de wereld zetten blijft uniek. En Spannend. En zoooo leuk!Nadat De Gayatri Mantra uitkwam en zo heerlijk goed ontvangen werd en ik op de cover van Yoga Magazine stond bracht ik Guru Ram Das uit. Onlangs volgde Ohm Ham Hanumate. Ik ben zo blij met de reactie’s, mensen vertellen me dat de mantra’s op repeat staan en hoe diep het ze raakt.

Ik begrijp en herken dat. Deze mantras brengen mij veel. Ze verstillen en zetten tegelijk zoveel in beweging. En daar moet ik ook nog steeds een beetje aan wennen. 

Ik zong altijd popliedjes. Ik deed dat zo graag! En ik ‘moest’ ook zingen. Er zat een noodzaak in. In mijn popliedjes was ik altijd al op zoek naar het diepst van mijn gevoel. Het voelde, zeker toen ik jonger was en het leven soms als een stevige wind over mij heen blies, als een anker. Ik bleef staan doordat ik kon zingen en daarin kon reflecteren en verwerken. Maar…ondanks mijn overgave aan de kracht en wijsheid van klank (want dat was het, ook al besefte ik dat zelf niet) ervaar ik het zingen van mantra’s nog zoveel meer intens en als helend.

Dat klank op deze manier zo helend kan zijn is iets waar ik elke dag nog over leer maar wat ik vanaf het allereerste begin heb ervaren. En het mooie is, is dat iedereen dit direct kan ervaren. Je hoeft geen kleurige jurk aan, healer, veganist of enorm spiritueel te zijn om het effect van mantra’s te kunnen ervaren. Of ze te mogen zingen. Je hoeft slechts te zijn en te ervaren. That’s it!

Livestream

Vorige week hebben we  eindelijk onze eerste livestream gespeeld. Dat was fijn. Het voelt goed om een idee te geven van hoe het klinkt als je naar een concert zou komen. En het was heerlijk om te doen. Mantras zijn er om beluisterd te worden, maar ook zeker (eigenlijk vooral) om gezongen te worden! Dus ja, ik ben blij dat we een livestream konden spelen en dat je deze nog steeds hier kunt beluisteren.

Binnenkort gaan we ook weer écht live spelen. We zoeken nu nog naar een datum maar deze week hoor je daar zeker meer over.

Verder komt er voorlopig geen nieuwe mantra uit maar komt er in september een EP uit. Maar daarover en nog veel meer andere leuke dingen later meer.

Geniet van de zon!! Namasté. Hédi